Какво ще ми послужи най-добре в живота? Този въпрос бил зададен

...
Какво ще ми послужи най-добре в живота? Този въпрос бил зададен
Коментари Харесай

Какво ще ви послужи най-добре в живота

Какво ще ми послужи най-добре в живота? "  Този въпрос бил заложен на потребителите на американския уебсайт за допитвания Quora. И макар че се обрисуват доста на брой смислени отговори, измежду тях несъмнено се отличава този на Дерек Старк.

Дерек обобщава в резюме, в 10 точки, персоналните умения, чертите от характера и изискванията, които са в действителност определящи за развоя на живота на всеки човек. Те са над всички дипломи от университетите, над произхода на фамилията, над финансовия статут или особеностите на здравето.

Това са универсалните истини, годни и за мъжете, и за дамите, във всички общества. Всеки младеж би трябвало да ги знае. Всеки възрастен ще ги удостовери. А точно, в живота добре ще ви послужат:

1. Връзки.  Хората са обществени същества, напомня Дерек. Нуждаем се от поддръжка. От обич. Имаме потребност от някой, който да ни изслушва. Освен това се нуждаем от хора, които да ни оказват помощ да разгърнем своя капацитет. Ако се опитваме да се оправяме с живота безусловно сами, отрицателните последствя в последна сметка са неизбежни. 

2. Търпение.  Мнозина прекарват години да вземем за пример без сътрудник, самотни. Това не е идеална обстановка и тези хора стават все по-нетърпеливи, до момента в който седмиците и месеците минават. Но не трябва да се отчайват, тъй като ще намерят някой, който да харесват и вътрешно и външно. Просто се желае самообладание. Същото се отнася и за по-добрата работа, децата и така нататък - за всички житейски цели. 

3. Самочувствие.  Много може да се каже за хората, които същински имат вяра, че са способни да изпълнят дадена задача. В спортовете самоувереността прави разликата сред дейния състезател и този, който седи на аварийна пейка. В живота вярата в себе си основава разликата сред мъжа, който има другарка или получава покачване и този, който ги изпуска. 

4. Дисциплина . Самодисциплината има директна връзка с триумфа в живота на всяка персона. Това е потвърдено и от опит в Станфордския университет в Съединени американски щати. Хората, които съумяват да преодолеят желанията си за краткосрочни изгоди, с цел да получат дълготрайни, са тези, които съумяват да избегнат привличането на алкохола и наркотиците, алчността и други. 

5. Умение да пишете . Може да не се смятате за добър публицист, само че простичкият акт да можете да изказвате мислите си документално е извънредно мощен. Между другото, най-великолепните писатели в света стартират като недобри създатели. Умението да се написа се гради с труд и доста извършения. Умението да се приказва, също. Това са две качества, които са от помощ на индивида, щом ги овладее, вечно. Ако пък някой счита, че ги е овладял, той би трябвало непрескъснато да ги усъвършенства. 

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР